Herne-dhalFoto: Britt Paju
Madala GI toidud
27. november 2017, 05:40

Herne-dhal

Meil enamasti vastlasupist tuntud herned sobivad vürtsika indiapärase toidu sisse väga hästi. Kui toitu imekombel üle jääb, siis küpseta järgmisel päeval maitsvad  kotletid: lisa poolele kogusest 1 muna ja prae nagu suvikõrvitsakotlette.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 spl Kookosõli
0.5 tl Vürtsköömned
1 spl Mustad sinepiseemned
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
3 cm jupp Ingver
2 tk Punane tšilli
1 tl Kurkum
2 tk Tomat
250 g Kuivatatud ja poolitatud kollased herned
2 peotäit Spinatilehed
Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
SERVEERIMISEKS
Jogurt või kookoskoor
Koriandrilehed

Valmistamine

1. Kuumuta potis kookosõli. Lisa vürtsköömned ja sinepiseemned, kui neid kasutad, ja oota, kuni seemned praksuma hakkavad. Siis lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk, ingver, tšilli ja kurkum. Kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme.

2. Lisa tükeldatud tomatid, herned ja 5 dl kuuma vett. Lase roal kaane all vaiksel tulel 20–30 minutit podiseda. Kui herned on pehmeks keenud, sega juurde spinat, sorts sidrunimahla ja maitsesta soolaga. Serveeri jogurti või kookoskoorega ja puista peale koriandrilehti.