Kiudainerikkad toidud

Mahlane spelta-kohupiimakarask munavõiga 

Tuuli Mathisen, 23. oktoober 2017, 03:39
Mahlane spelta-kohupiimakarask munavõiga Tuuli Mathisen
Karask on traditsiooniline soodaga kergitatud leib, mis tavaliselt on valmistatud odrajahust. Samas tasub katsetada ka täisteraspeltajahuga. Tulemus jääb väga maitsev ja mahlasust aitab lisada kohupiim. Ahjusoojale karaskile sobib aga lisaks sättida külluslikku munavõid. Hea lihtne ja väga maitsev suutäis.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
125 g Kohupiim
2 dl Keefir või hapupiim
1 tk Muna
0.5 tl Sool
1 tl Mesi
2 tl Sulatatud või
3.5 dl Veski Mati Täistera-speltajahu
1 tl Sooda
MUNAVÕI
5 tk Keedetud muna
100 g Toasoe või
Sool
Must pipar
Värske hakitud till

Valmistamine

1. Sega kohupiim, keefi r, munad, sool ja mesi. Lisa sulatatud või. Sega omavahel jahu ja sooda. Ühenda kuivained ja kohupiimasegu ning sega tainas ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30–40 minutit. Jahuta ja lõika siis parajateks portsjoniteks. Serveeri koos munavõiga.

2. Munavõi valmistamiseks keeda munad poolkõvaks (7 minutit). Jahuta külma vee all, koori ja suru kahvliga puruks. Lisa toasoe või, sool ja hakitud till ning sega kõik ühtlaseks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee