Kõrvitsa-astelpaju - džemmFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. oktoober 2017, 04:50

Kõrvitsa-astelpaju-džemm

Maheda maitsega kõrvitsale annab astelpaju hapukust. Selline hapukas moos sobib nii saiale, pudrule kui pannkoogile, aga miks mitte ka mõne liharoa lisandiks või maitseks kastmesse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 kg Kõrvitsa viljaliha
4 dl Vesi
1 kg Astelpajumarjad
700 g Moosisuhkur

Valmistamine

1,5l

1. Tükelda kõrvitsa viljaliha, pane potti, kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda 20 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme. Püreeri.

2. Püreeri ka marjad ja suru läbi tiheda sõela.

3. Lisa astelpajupüree kõrvitsale ja kuumuta keemiseni.

4. Sega hulka moosisuhkur ja lase 10 minutit podiseda. Pane kuumalt purkidesse.