Kartuliroos lehttaina ja kanamaksagaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Küpsetised
9. oktoober 2017, 04:48

Kartulipirukas kanamaksaga

Kartulil on omad hetked. See on üks nn eputamise toitudest. Rohelise salatitutsuga koos pakkudes äratab see soe eelroog sööjates alati huvi ja imestust.

Koostisosad
3 tk Pikliku kujuga kartul
200 g Lehttainas
1 tk Küüslauguküüs
200 g Kanamaks
Oliiviõli
1 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Pirn
1 tk Määrimiseks munakollane
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Haki küüslauk. Lõka maks väiksemateks tükkideks. Prae kuumal pannil, maitsesta soola ja pipraga ning kalla lõpuks peale koor. Lase koorel pakseneda ning aseta maksasegu kõrvale ootele.

2. Koori kartulid ja riivi ketastajaga õhukesed viilud. Aseta viilud lillekujuliselt toidukilega ülevooderdatud alusele nii, et moodustad üheksast kettast servapidi teineteise peale asetades ümmarguse põhja. Keskele aseta kümnes ketas. Tee nii neli rosetti. Tõmba toidukilega tihkelt üle ning aseta kaheks minutiks mikroahju, et kartul veidi pehmeneks ning kartulikettad omavahel kokku hakkaksid.

3. Rulli lehttainas õhukeseks, lõika ümmargused ja kartulirosettidest natuke suuremad kettad. Määri nende ääred munakollasega. Raputa kartuliroseti peale soola ja värskeltjahvatatud pipart, aseta peale pirniviil ja sellele maksasegu. Kõige peale tainaketas ning vajuta ääred kokku. Lõika ääred korrapäraseks ning määri munakollasega. Küpseta ahjus umbes 20 minutiga kuldseks. Paku soojalt koos rohelise salatiga.