Wakame-nuudlisalatFoto: Viljar Särekanno
Kiudainerikkad toidud
16. oktoober 2017, 03:17

Wakame-nuudlisalat

Ülitervislik wakame ehk merevetikas on vitamiinidest ja mineraalidest pungil supertoit, mis sobib imeliselt salatisse.

Kogus: kuuele

Koostisosad
100 g Pruuni riisi nuudlid
100 g Wakame
250 g Punased kirsstomatid
70 g Seedermänni seemned
3 spl Extra virgin oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane riisinuudlid 2–3 minutiks keevasse vette, et nuudlid saaksid pehmeks. Kurna sõelal ning loputa külma veega. Kalla nuudlid kaussi, vala peale 1 sl oliivõli ja tõsta näppudega segamini nii, et kõik nuudlid saaksid õrna õlikihiga kaetud.

2. Lõika kirsstomatid pooleks. Aja pann kuumaks ning rösti sellel seedermänni seemneid umbes 2 minutit, aeg-ajalt seemneid pannil segades. Kalla röstitud seemned salatile ning lisa kirsstomati poolikud ja wakame. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka ülejäänud 2 sl oliiviõli. Tõsta salat hoolikalt läbi, et kõik saaks kastmega kokku, ning serveeri kohe.