Kiudainerikkad toidud

Kolme sorti bataadivõileivad 

Paula Särekanno, 16. oktoober 2017, 05:34
bataatleivad Viljar Särekanno
Eriti lihtne hommikueine või toitvam vahepala! Bataadileivad on heaks vahelduseks tavalisele võileivale ega ole sealjuures grammigi keerukamad või aeganõudvamad. Saad valmistada kolm erimaitselist võileiba: üks seentega, üks kanaga ning üks lihtsalt avokaado ja munaga.

Kogus: kolmele

Koostisosad
0.5 tk Keskmise suurusega bataat
2 tk Avokaado
0.25 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 tk Muna
1 peotäis Seened (nt šampinjonid)
50 g Kanafilee
Sool
Must pipar
Praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

1. Koori bataat ning lõika vilja pikemalt küljelt ära ümar ots. Seejärel lõika kolm 5– 10 mm paksust viilu nii, et saad tulemuseks justkui ümarad leivaviilud. Rösti bataadiviile röstris keskmisel kuumusel kaks-kolm tsüklit järjest – selliselt saavad bataadid veidi pehmemaks, aga jäävad siiski mõnusalt krõmpsud.

2. Katte valmistamiseks tükelda taldrikule avokaadod, pressi peale laimimahl ja lisa veidi soola-pipart. Püreesta avokaadosegu kahvli abil ühtlaseks ning jaota võrdselt kolmele bataadiviilule.

3. Prae pannil oliiviõlis soola ja pipraga munad, neid pidevalt segades ja tehes neist peenikese munapudru. Jaota munapuder võileibadele avokaadopüree peale. Seejärel tükelda ja prae pannil oliiviõlis seened, maitsesta ning aseta ühe võileiva peale katteks. Viiluta kanafilee, prae pannil oliiviõlis soola-pipraga ja aseta teisele võileivale katteks

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee