Linnuliha retseptid

Nostalgiline “Pealinna salat” grillkanaga 

Tuuli Mathisen, 2. oktoober 2017, 03:20
Nostalgiline “Pealinna salat” grillkanagaFoto: Tuuli Mathisen
Universaalne salat, kus saad kartuli asemel kasutada ka hoopis riisi või pastat.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Tükeldatud grill- või ahjukana
4 tk Tükeldatud keedetud kartul
2 tk Väike keedetud tükeldatud porgand
0.5 tk Pikk tükeldatud kurk
2 tk Marineeritud tükeldatud kurk
100 g Nõrutatud konservherned
3 tk Keedetud ja tükeldatud või kahvliga purustatud muna
1 dl Konserveeritud või külmutatud herned
200 g Paksem hapukoor
200 g Majonees
Sool
Must pipar
Soovi korral sinep

Valmistamine

1. Sega majoneesist ja hapukoorest salatikaste valmis. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral ka sinepiga. Kalla suuremasse kaussi tükeldatud kanaliha, kartul, porgand, värske ja marineeritud kurk, herned ja muna ning hakitud värske till.

2. Kalla juurde salatikaste, sega läbi ja maitsesta. Lase salatil enne serveerimist veel paar tundi seista, et maitsed ühtlustuksid.