Kiudainerikkad toidud

Sügisene seenesupp toortatraga 

Tuuli Mathisen, 18. september 2017, 02:04
Sügisene seenesuppFoto: Tuuli Mathisen
Sügisseened ja toortatar on ilus kooslus. 

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Hakitud sibul
3 tk Hakitud küüslauguküüs
400 g Tükeldatud kukeseened vm kohe pannile pandavad metsaseened
1 dl Valge vein
Värske tüümian
1 l Köögivilja-, seene- või kanapuljong
100 g Toortatar
1 tk Loorberileht
Värskelt hakitud maitseroheline
Praadimiseks õli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Hauta selles mõni minut sibulat. Lisa küüslauk ja hauta veel minuti jagu. Pane pannile tükeldatud seened. Kuumuta läbi, lase vedelikul veidi aurustuda ja lisa siis vein ning tüümian. Lase veinil veidi kokku keeda ja lisa puljong, loorber ja tatar.

2. Keeda vaiksel kuumusel 15 minutit või kuni tatar on pehme. Maitsesta soola ja pipraga ning pane ohtralt ka värsket hakitud maitserohelist. Soovi korral võid juurde pakkuda hapukoort või paksemat jogurtit.

HEA TEADA!

Kohe pannile pandavate seente asemel saad sama hästi kasutada soolatud ja seejärel säilitavast soolaleemest puhtaks pestud-loputatud seeni. Kui seened on väga soolased, kupata need korra lihtsalt läbi. Tatra asemel sobivad seenesupi sisse hästi ka odrakruubid. Seened on suurepärased kiudaineallikad.