Kiudainerikkad toidud

Lehtkapsasalat chia-kastmega 

Raili Mikk, 14. august 2017, 05:19
Lehtkapsasalat chia-kastmegaFoto: Jaan Heinmaa

Koostisosad
5 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
3 spl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Šalottsibul
1 spl Dijoni sinep
Must pipar
2 spl Chia-seemned
2.5 dl Speltakruubid või kinoa
Sool
1 dl Kõrvitsaseemned
5 dl Hakitud lehtkapsas
1 tk Pirn
3 vart Roheline sibul
1 dl Granaatõunaseemned

Valmistamine

1. Sega omavahel sidrunimahl, oliiviõli, purustatud küüslauk, hakitud šalottsibul ja sinep. Võid kõik ained ka saumikseriga ühtlaseks püreestada. Nüüd lisa kastmele chia-seemned, sega läbi ja lase 10 minutit paisuda.

2. Pese külma veega kinoa või speltakruubid, nõruta ja vala koos 2 dl veega pannile. Lisa veidi oliiviõli ja soola ning hauta pehmeks. Kurna, kui vaja.

3. Rösti pannil kõrvitsaseemned. Sega omavahel üsna jämedalt tükeldatud lehtkapsas, puhastatud ja viilutatud pirn, kinoa ja kõrvitsaseemned ning lisa vahetult enne serveerimist chia-sidrunikaste. Raputa salatile hakitud roheline sibul ja granaatõunaseemned.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee