Mündirohke janukustutajaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kersti Rea 3. juuli 2017 04:50
Peenramaal võtab münt võimust. Olgu suvi soe või jahedavõitu, teed saab teha nii ja naa.

Koostisosad
1.2 l Filtreeritud vesi
1 peotäis Münt või piparmünt
1 tl Värske riivitud ingver
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 spl Roosuhkur
0.25 tl Meresool
Kaunistuseks värsked mündilehed
Soovi korral jää

Valmistamine

Lõika mündilehed väiksemateks tükkideks. Sega kõik ained kokku ning aseta külmikusse. Vesi peab maitsestuma vähemalt üks öö, jook ise on kõlblik kuni kolm päeva. Serveerimiseks eemalda vanad lehed ning pane värsked lehed puhtasse kannu, kalla peale neste. Viska sekka mõni lilleõis ja soovi korral jääd.