Kiudainerikkad toidud

Suvikõrvitsaikra Peipsiveerelt 

Tuuli Mathisen, 31. juuli 2017, 03:59
Kabatšokiikra Peipsiveerelt Tuuli Mathisen
See imeliselt maitsev vürtsikas salat on saadud “sõjasaagiks” Peipsiveerelt ja kujutab endast tõenäoliselt aastate jooksul paika loksutatud maitsetasakaaluga kooslust, kuhu saab korraga ära paigutada päris palju suvikõrvitsat või siis Peipsiveerele kohasemalt öeldes – kabatšokki.

Koostisosad
3 kg Riivitud suvikõrvits
400 g Tomatipasta
1.5 dl Suhkur
1 dl Päevalilleõli
2 spl Sool
5 tk Tšilli
2 tk Küüslaugupea - küüned riivitud või peenelt hakitud
Hakitud till, petersell, koriander
3 spl Veiniäädikas
1 tl Jahvatatud must pipar

Valmistamine

2 liitrit

Riivi suvikõrvitsad ning keeda neid umbes 15 minutit vaiksel kuumusel, et vedelik eralduks. Lisa tomatipasta, küüslauk, sool ja suhkur ning hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas. Keeda 20–30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa soola-suhkrut ja haput maitset. Kalla steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.

HEA TEADA!

• Ikra jaoks kasuta kindlasti head tomatipastat, mitte tomatikastet. Viimane on liiga lahja.

• Kes vähegi on suvikõrvitsat ise kasvatanud, teab, et kui viljad valmivad, siis kiirelt ja korraga, seetõttu on kabatšokiikra retsept tänuväärseks abimeheks, kui suvikõrvitsauputus kimbutab.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee