Suvikõrvitsaikra Peipsiveerelt (1)
Koostisosad
3 kg Riivitud suvikõrvits
400 g Tomatipasta
1.5 dl Suhkur
1 dl Päevalilleõli
2 spl Sool
5 tk Tšilli
2 tk Küüslaugupea - küüned riivitud või peenelt hakitud
Hakitud till, petersell, koriander
3 spl Veiniäädikas
1 tl Jahvatatud must pipar
Valmistamine
2 liitrit
Riivi suvikõrvitsad ning keeda neid umbes 15 minutit vaiksel kuumusel, et vedelik eralduks. Lisa tomatipasta, küüslauk, sool ja suhkur ning hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas. Keeda 20–30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa soola-suhkrut ja haput maitset. Kalla steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.
HEA TEADA!
• Ikra jaoks kasuta kindlasti head tomatipastat, mitte tomatikastet. Viimane on liiga lahja.
• Kes vähegi on suvikõrvitsat ise kasvatanud, teab, et kui viljad valmivad, siis kiirelt ja korraga, seetõttu on kabatšokiikra retsept tänuväärseks abimeheks, kui suvikõrvitsauputus kimbutab.
Kommentaarid