Hapupiima panna cotta rabarberi-maasikadžemmigaFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
8. mai 2017, 05:28

Hapupiima panna cotta rabarberi-maasikadžemmiga

Rabarberid on sirgumas ja maasikad poelettidel juba üsna magusad. Magus džemm sobib maheda tarretunud kreemiga hästi kokku.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + vähemalt 3 tundi tarretumiseks

Koostisosad
3 tk Želatiinileht
2.5 dl Rõõsk koor 35%
0.75 dl Suhkur
0.25 tl Sool
0.5 tk Vanillikaun
2.5 dl Hapupiim
2 dl Hapukoor
RABARBERI-MAASIKADŽEMM
200 g Rabarber
1.5 dl Vesi
4 spl Suhkur
200 g Maasikad
3 tk Želatiinileht

Valmistamine

1. Paisuta želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Sega vahukoor, suhkur ja sool kastrulis. Kraabi vanilliseemned potti ja pane sinna ka kaun, kuumuta keemiseni. Pigista želatiinilehed hästi kuivaks ja sulata 2 sl kuumas koores, sega ülejäänud koore hulka ja lase jahtuda.

2. Võta vanillikaun koorest välja. Klopi hulka hapupiim, hapukoor ja jaga 6 2 dekaliitrisesse vormi või klaasi. Jahuta 2 tundi.

3. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette. Tükelda rabarber, pane koos vee ja suhkruga kastrulisse ja keeda 3–4 minutit, kuni hakkab pehmenema. Sega hulka tükeldatud maasikad ja kuumuta läbi. Pigista želatiinilehed võimalikult kuivaks ja sulata 2 sl kuumas vees. Sega džemmi hulka, lase jahtuda ja tõsta pokaalidesse. Lase vähemalt 1 tund tarretuda.