Itaalia köök

Nõgeserisoto suitsulihaga 

Kersti Rea, 15. mai 2017, 02:43
NõgeserisotoFoto: Seljamaa Fotostuudio
See roog on küll kõlalt itaaliapärane, kuid maitselt üsnagi kodumaine. Eesti suitsuliha, nõges ja kohalikku päritolu kitsejuust annavad roale iseloomu.

Koostisosad
Oliiviõli
1 tk Väike hakitud sibul
50 g Suitsusaunaliha või peekon
Kuum vesi
400 ml Valge vein
2 spl Kitsejuust
1 spl Või
Sool
Must pipar
2 peotäit Värsked nõgeselehed
300 g Risotoriis
Riivjuust (serveerimiseks)

Valmistamine

1. Pruunista hakitud sibul ja suitsuliha või peekon potis õlis. Kui sibul on läbipaistev, lisa nõgeselehed ja veidi vett ning blanšeeri kiirelt. Kui vedelik on kadunud, nirista potti veel oliiviõli ja kalla sisse riis. Hauta riisi tihti segades ning vaheldumisi valget veini ja vett juurde kallates.

2. Kui riis valmis, lisa juust ja 1 sl võid. Sega kiirelt hästi läbi, maitsesta soola-pipraga ning raputa peale veel riivitud juustu. Söö kuumalt.