Kiudainerikkad toidud

Leivakrõpsud kitsejuustu ja karulaugukastmega 

Vladislav Djatšuk, 3. mai 2017, 05:06
Leivakrõpsud kitsejuustu ja karulaugukastmegaFoto: Erik Riikoja

Koostisosad
150 g Kreemjas kitsejuust
LEIVAKRÕPSUD
50 g Vesi
10 g Õuna-meeäädikas
100 g Nisujahu
Seesamiseemned
Kaerakliid
Soolahelbed
KARULAUGUPESTO
1 tk Muna
1 spl Dijoni sinep
80 g Rapsiõli
50 g Rõõsk koor 35%
1 punt Karulauk
50 g Parmesan
Sool
Valge pipar

Valmistamine

1. Leivakrõpsudeks sega vesi, äädikas ja jahu ühtlaseks massiks. Määri tainas silikoonmatile, puista peale seemned, kaerakliid ja sool. Küpseta 220-kraadises ahjus 8–11 minutit.

2. Kastme jaoks pane blenderisse muna ja sinep ning lisa vaikselt õli, et kaste pakseneks. Siis lisa koor ning viimasena karulauk koos parmesaniga. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Serveerides määri leivakrõpsudele kreemjat kitsejuustu ning tõsta peale pestot.