Vene köök

Vene kasukas 

Britt Paju, 10. aprill 2017, 05:33
Vene kasukasFoto: Britt Paju

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + üleöö maitsete tõmbamiseks

Koostisosad
200 g Heeringas
2 tk Keedetud peet
4 tk Kartul
1 tk Porgand
2 tk Hapukurk
1 tk Väike õun
2 tk Keedumuna
3 spl Hakitud till
3 tk Hakitud rohelise sibula vars
KASTE
2 dl Majonees
2 dl Paksem jogurt
1 tl Teraline sinep
1 spl Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda koorimata kartulid ja porgand ning koori, kui need on jahtunud. Tükelda 1 cm suurusteks kuubikuteks ning tee sama peedi, kurgi, heeringa ja õunaga.

2. Sega kokku kastme koostisained ja lisa sinna ka sorts hapukurgivedelikku. Lao komponendid kihtidena läbipaistvatesse serveerimisnõudesse ning lisa poole koguse pealt pool kastmest. Jätka ladumist ja kata järele jäänud kastmeseguga.

3. Pane serveerimisnõule toidukile ning jäta külmkappi üle öö maitsestuma. Enne pakkumist laota peale keedetud ja kahvliga peeneks surutud muna ning soovi korral pisut heeringa- või lõhemarja ja maitserohelist.