Kalatoitude retseptid

Kreveti-kodujuustusalat vutimunadega 

Epp Mihkels, 17. aprill 2017, 04:03
Kreveti-kodujuustusalatFoto: Jaan Heinmaa
Kerge ja valgurikas salat on toekas eine, mis pakub nii silmailu kui maitseelamust. Kui soovid salatit serveerida suuremale seltskonnale, tee seda kaunilt laialt vaagnalt, kuhu saad kenasti laduda poolitatud vutimunad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 karp Vutimunad
400 g Kodujuust
1 karp Kirsstomatid
200 g Külmutatud kooritud krevetid
Soovi korral roheline salat või küüslauguidud

Valmistamine

1. Lase vesi keema ja keeda vutimune umbes 1‒1,5 minutit. Jahuta kohe ja koori.

2. Poolita kirsstomatid ja sega kodujuustuga. Lisa sulatatud ja nõrutatud krevetid. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Sega ja jaga portsjoniteks taldrikutele või tõsta vaagnale.

3. Kui kasutad salatilehti, rebi need enne taldrikule, kuhu tõstad salati. Poolita vutimunad ja jaga salatile. Serveeri kohe.