TrühvlidFoto: Rene Suurkaev
Nädala kook
17. aprill 2017, 04:57

Trühvlid

Oma keha peab kuulama, sest ta teab paremini, mida me vajame.

Koostisosad
KOOKOSE-KAKAOTRÜHVLID
15 tk Kividega dattel
3 spl Magustamata kakao
2 spl Kookosõli
Kookoshelbed
GOJI-TRÜHVLID
80 g India pähklid
15 g Goji-marjad (pluss katte jaosk)
125 g Kividega datlid
Kookosõli
MÕRUŠOKOLAADITRÜHVLID
1 spl Kookosõli
200 g Tume šokolaad
70 ml Mandlijahu
0.5 dl Kakaopulber

Valmistamine

Kookose-kakaotrühvlid

Eemalda värsketelt datlitelt kivid. Blenderda kõik koostisosad, v.a kookoshelbed, ühtlaseks massiks. Pane segu veidikeseks külmikusse, et see saaks taheneda. Seejärel veereta ühtlased pallikesed ja kata need kookoshelvestega. Hoia neid veel mõnda aega külmikus.

Goji-trühvlid

1. Blenderda India pähklid jahuks – selleks võib kasutada kohviveskit – ja pane kõrvale. Leota goji-marju veidike kuumas vees, et neid pehmendada. Eemalda datlitelt kivid. Pane datlid koos goji-marjadega blendrisse, võid ka lusikatäie vett lisada, et töötlemine oleks hõlpsam. Kui datli-goji-mass on ühtlane, pane hulka India pähkli jahu ja kookosõli ning blenderda veel kord. Tõsta “trühvlitainas” külmikusse veidikeseks tahenema.

2. Peenesta pihutäis goji-marju punaseks jahuks, sellest saab trühvlite kattekiht. Võta trühvlimass külmikust ja veereta pallikesed. Paneeri pallikesi goji-marjajahus. Aseta trühvlid veel mõneks ajaks külmikusse.

Mõrušokolaaditrühvlid

Sulata šokolaad ja kookosõli veevannil või mikrolaineahjus. Sega sulatatud mass mandlijahuga ja lase veidi taheneda. Kahe lusika abil saad teha pallikesed, kata need kakaopulbriga.