Pähkli-seemneleibFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. märts 2017, 05:24

Jahuvaba pähkli-seemneleib

Suurepärane leib nädalavahetuse hommikusöögiks või muul ajal näksimiseks. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid üleni tervislikke seemneid ja pähkleid.

Koostisosad
4 tk L-muna (veganitele u 3 dl vett + 2 sl psülliumi ehk seemnekestade pulbrit)
1.5 dl Linaseemned
1.5 dl Mandlid
1.5 dl Metspähklid
1.5 dl Seesamiseemned
1.5 dl Päevalilleseemned
1.5 dl Kõrvitsaseemned
1.5 dl Rosinad või kuivatatud jõhvikad
1 tl Peen meresool
3 sl Kookosõli (oliiviõi)

Valmistamine

1. Jahvata linaseemned. Sega pähklid-seemned-rosinad omavahel. Lisa sool, munad (veganiretseptis vesi ja seemnekestade pulber) ja õli ning lase 30 minutit seista.

2. Pane tainas kookosõliga määritud leivavormi ja küpseta 175kraadises ahjus 45–50 minutit. Lase leival 15 minutit vormis jahtuda, seejärel võta vormist välja ning jäta lõplikuks jahtumiseks restile.