Kiudainerikkad toidud

Avokaado-mangosalat mozzarellaga 

Lia Virkus, 23. jaanuar 2017, 05:31
Avokaado-mangosalat mozzarellagaFoto: Jaan Heinmaa
Väga kaunis ja maitsekas salat igale peolauale, aga miks mitte ka iseenda hellitamiseks. Lao salat vaagnale kokku vahetult enne serveerimist, nii maitseb see kõige parem.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk Küps mango (või suur peotäis külmutatud mangokuubikuid)
2 tk Avokaado
250 g Kollased või punased kirsstomatid
1 tk Punanae sibul
1 peotäis Beebispinat
100 g Minirukola
250 g Mozzarellakirsid
1 dl Röstitud kõrvitsaseemned
Sool
Must pipar
MEE-VINEGRETTKASTE
1 spl Vedel mesi
3 spl Valge veini äädikas
1 dl Mahedamaitseline oliiviõli
1 tk Väike šalottsibul
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori sibul, lõika õhukesteks sektoriteks. Koori mango ja tükelda kuubikuteks.

2. Kui kasutad külmutatud mangokuubikuid, lase neil aeglaselt sulada. Poolita kirsstomatid. Koori avokaadod ja lõika pikuti viiludeks.

3. Haki šalottsibul ja sega teiste kastmeainete: mee, õli ja äädikaga, maitsesta soola-pipraga. Laota pestud ja kuivatatud salatilehed vaagnale, tõsta peale sibulasektorid, mangokuubikud, tomatipoolikud, avokaadoviilud ja mozzarellakirsid.

4. Maitsesta soola ja pipraga, nirista kaste salatile. Puista üle röstitud kõrvitsaseemnetega. Serveeri kohe.