Kookose-jogurtitarretis marjadega
Küpsetamata magustoidud
12. detsember 2016, 05:56

Kookose-jogurtitarretis marjadega

Kookospiim koos marjade ja jogurtiga laenab “magusale süldile” põnevat maitset, tervisesõbralikuks magustajaks on siin agaavisiirup. Kasutada võib kõiki meelepäraseid marju või pehmemaid puuvilju.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + vähemalt 5 tundi tardumiseks

Koostisosad
4 dl Külm kookospiim
400 g Paksem kreeka tüüpi jogurt
1 dl Agaavisiirup
1 tl Vanilliekstrakt
2 spl Želatiin
1 tk Tükeldatud banaan
100 g Mustikad
100 g Vaarikad

Valmistamine

1. Ava kookospiimapurk altpoolt ja vala ära läbipaistev vedelik. Vahusta kookospiima tahket osa, kuni tekib vahukoorelaadne mass. Sega hulka jogurt, agaavisiirup ja vanilliekstrakt.

2. Sega želatiin 4 sl veega ja lase mõni minut paisuda. Aseta želatiininõu kuuma veega täidetud kaussi ja lase sulada. Jahuta mõni minut (kuum želatiin võib ajada kooresegu tükki!) ja vala seejärel ühtlase nirena kookose-jogurtivahu hulka, samal ajal hoolega segades. Lisa banaanitükid ja marjad ning sega veel kord läbi.

3. Vala 1,5liitrisesse madalamasse vormi ja lase vähemalt 5 tundi, aga parem üle öö taheneda. Eemalda tardunud magustoit vormist õrnalt noaga mööda äärt tõmmates, seejärel keera vorm tugeva raputusega alusele kummuli – just nagu kummutaks sülti vormist välja.