Küpsetamata magustoidud

Piparkoogijäätis 

Anett Velsberg, 12. detsember 2016, 05:59
Piparkoogijäätis 

Kogus: kuuele

Koostisosad
300 ml Piim
300 ml Rõõsk koor 35%
2 cm Ingveri jupp
1 tk Vanillikaun
3 tk Munakollane
1.5 tl Jahvatatud ingver
1.5 tl Jahvatatud kaneel
0.5 tl Jahvatatud nelk
Riivitud muskaatpähkel
Sool
Jahvatatud koriander
100 ml Tumedat Muscovado suhkr

Valmistamine

1. Sega kastrulis piim, koor, värske hakitud ingver ning pooleks lõigatud vanillikaun. Kuumuta segu peaagu keemiseni, tõsta tulelt ning lase maitsestuda.

2. Seejärel sõelu ingver ning vanillikaun vedelikust välja. Vahusta munakollased ja pruun suhkur kõigi ülejäänud maitseainetega ühtlaseks. Vala piimasegu aeglaselt munakollastele, ise kogu aeg segades.

3. Kalla piima-munasegu uuesti kastrulisse ja kuumuta madalal temperatuuril, kuni kreem pakseneb.

4. Tõsta jahtuma ning külmuta siis jäätisemasinas vastavalt selle instruktsioonile.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee