Linnuliha retseptid

Peekonis tibud 

Kristina Efert, 12. detsember 2016, 05:51
Peekonis tibudFoto: Triin Raa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Tibu
20 tk Toorsuitsupeekoni viil
Või
2 tk Sibul
1 tk Porrulaugu valge osa
4 tk Mandariin
1 tk Küüslaugupea
Rosmariinioksakesed
4 tk Väike loorberileht
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine

1. Määri ahjuvorm rasvainega. Lõika sibulad, porrulauk ja mandariinid ratasteks. Murra küüslaugupea küünteks lahti ning vajuta küüned noaseljaga kergelt laiaks. Seejärel lao sibula-, porrulaugu ja mandariinirattad ning rosmariinioksad ja küüslauguküüned ahjuvormi (4 küüslauguküünt ja 4 mandariiniratast jäta alles tibude täitmiseks).

2. Hõõru tibud võiga ning maitsesta nii seest kui väljast soola ja pipraga. Igasse kõhuõõnsusesse pista väike loorberileht, rosmariinioksake, mandariiniratas ja laiaks litsutud küüslauguküüs. Mähi tibud peekoniviiludesse, kinnita viilud puutikukestega ning tõsta tibud ahjuvormi sibula-, porru- ja mandariinirataste peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit või kuni tibud on kenasti läbi küpsenud. Serveeri värske salatiga.