Kõrvitsavorm
Koostisosad
1.2 kg Kõrvitsatükid
4 tk Kooritud ja tükeldatud jahune kartul
2 tk Sibul
150 g Suitsuribi või -liha
60 g Või
150 g Tugevamaitseline juust, nt Gruyere
Sool
Must pipar
4 tk Muna
Valmistamine
1. Keeda tükeldatud kõrvits, kartul ja sibul soolases vees pehmeks. Kurna ja püreesta.
2. Prae peekon või suitsuliha pannil läbi. Kalla koos rasvaga kõrvitsapüreesse ja sega.
3. Sulata või ja sega selles riivitud juust. Lisa seegi segu kõrvitsapüreesse. Maitsesta soola ja pipraga. Lase püreel veidi jahtuda ning klopi siis ükshaaval sisse munad.
4. Kalla toit ühte suurde või mitmesse väikesesse ahjuvormi ning küpseta 220-kraadises ahjus vastavalt vormile 20–30 minutit.