Toidukordade retseptid

Kõrvitsavorm 

Kersti Rea, 5. detsember 2016 06:54
KõrvitsavormFoto: Seljamaa Fotostuudio
See retsept tuli mu õega Saksamaa reisilt ning aastate jooksul on meie lähikonnas väga suupäraseks saanud. Seal valmistati seda “Hokkaido” kõrvitsast, mis on väikesemõõduline ja hästi erkoranži värvusega – seemneid on meiegi kaubanduses saada. “Hokkaido” kõrvitsad korjatakse Saksamaal ära noorelt ning neid ei pea toidutegemiseks koorima.

Koostisosad
1.2 kg Kõrvitsatükid
4 tk Kooritud ja tükeldatud jahune kartul
2 tk Sibul
150 g Suitsuribi või -liha
60 g Või
150 g Tugevamaitseline juust, nt Gruyere
Sool
Must pipar
4 tk Muna

Valmistamine

1. Keeda tükeldatud kõrvits, kartul ja sibul soolases vees pehmeks. Kurna ja püreesta.

2. Prae peekon või suitsuliha pannil läbi. Kalla koos rasvaga kõrvitsapüreesse ja sega.

3. Sulata või ja sega selles riivitud juust. Lisa seegi segu kõrvitsapüreesse. Maitsesta soola ja pipraga. Lase püreel veidi jahtuda ning klopi siis ükshaaval sisse munad.

4. Kalla toit ühte suurde või mitmesse väikesesse ahjuvormi ning küpseta 220-kraadises ahjus vastavalt vormile 20–30 minutit.