Kalkunipallid kuskussi ja kurgikastmegaFoto: Mari-Liis Ilover
Linnuliha retseptid
31. märts 2014, 03:47

Kalkunipallid kuskussi ja kurgikastmega

Rasvavaene kalkuniliha on tervislik ja taljesõbralik valik ning kes siis vastu suve oma taljele ei mõtleks! Ka ahjus valmistamine käib rasvavabalt, lisaks säästad oma kööki praadimisel tekkivatest rasvapritsmetest.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
KALKUNIPALLID
2 viilu Sai
450 g Kalkuni kintsuliha (hakitud)
400 g Valged oad (konserv)
2 tl Sinep
1 tk Muna
1 tl Sool
Must pipar
KUSKUSS
2.5 dl Vesi
200 g Kuskuss
0.5 tl Sool
1 sl Oliiviõli
1 sl Või
1 tk Punane paprika
2 sl Hakitud ürdid (petersell, till, roheline sibul)
KURGIKASTE
200 g Hapukoor
0.5 tk Pikk kurk
Sool

Valmistamine

Kuskussi pole ilmselt vaja lähemalt tutvustada, tegu on laialt levinud toiduainega, mis valmib imekiiresti ja milles võib kasutada erinevaid lisandeid.

Pallide variatsioonid: kasuta kalkunihakkliha asemel kanahakkliha, asenda oad kikerhernestega, katseta erinevaid maitseaineid: röstitud sibulahelbeid, küüslauku, paprikapulbrit, jahvatatud vürtsköömneid, jahvatatud koriandrit, tšillipulbrit jne.

1. Pane saiaviilud veega kaetult likku.

2. Nõruta oad ja loputa vee all. Vajuta kahvliga katki.

3. Sega hakkliha, purustatud oad, sinep, muna, leotatud saiaviilud, sool ja pipar.

4. Vormi ühest peost teise tõstes väikesed pätsikesed. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

5. Pista plaat ahju ja küpseta 220 kraadi juures 20 minutit.

6. Sel ajal, kui lihapallid küpsevad, aja soolaga maitsestatud vesi keema. Tõsta pliidilt ja sõrista sisse kuskuss. Lase 2–3 minutit paisuda, seejärel sega kahvliga kohevaks.

7. Puhasta paprika ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja või. Lisa tükeldatud paprika, prae umbes 5 minutit. Lisa sõmer kuskuss ja hakitud ürdid. Sega läbi. Vajaduse korral lisa soola.

8. Kastmeks riivi kurk, pigista sõelal veidi kuivemaks. Sega hapukoorega, maitsesta soolaga.

9. Paku lihapalle punasetäpilise kuskussi ja hapukoore-kurgikastmega.