Küpsetised

Nutella-pärg 

Epp Mihkels, 18. veebruar 2014, 13:51
Nutella-pärgFoto: Jaan Heinmaa
Pähklikreemiga täidetud pärga on ülilihtne valmistada ja see maitseb suurepäraselt. Algajale küpsetajale on see hea lihtne võimalus üllatada oma kalleid magusa suutäiega.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi 20 minutit

Koostisosad
TAINAS
400 g Nisujahu
2.5 dl Piim
25 g Pärm
2 sl Suhkur
1 tl Sool
1 sl Pehme või
TÄIDIS
2 dl Nutella-kreem
Muna (määrimiseks)
PEALE
100 g Šokolaad
1 sl Nutella-kreem
0.5 dl Piim või koor
Riivitud šokolaad

Valmistamine

1. Sega jahu hulka sool ja suhkur. Lahusta pärm käesoojas piimas ja lisa jahusegule. Sega ja alusta taina sõtkumist, lisades vähehaaval pehme või. Sõtku tainast, kuni see on ühtlane ja elastne, vajadusel lisa pisut jahu. Lase 45 minutit soojas kohas kerkida.

2. Rulli kerkinud tainas lahti 1 cm paksuseks ristkülikuks ja kata toasooja pähklikreemiga. Jaga tainas kolmeks. Keera tainatükid pikemat külge pidi rulli, punu palmikuks ja vormi siis pärjaks.

3. Lase rätiku all 20–30 minutit kerkida. Määri pärg pealt munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

4. Kuumuta koor või piim ning lisa siis šokolaaditükid ja pähklikreem. Kuumuta ja sega, kuni mass on ühtlane. Kata küpsetis saadud massiga ja puista peale riivitud šokolaadi.