Kalatoitude retseptid

Vürtsikilud 

Marju Randmer, 24. veebruar 2014, 05:18
Vürtsikilud Marju Randmer
Proovi vürtsisegu täiendada ka 2 tl purustatud kadakamarjadega. Kes aga ei jaksa kiluvürtsiga ise mässama hakata, saab seda osta poest valmis maitseaineseguna.

Koostisosad
1 kg Värske kilu
3 sl Jäme meresool
1 tl Suhkur
KILUVÜRTS
1 tl Purustatud vürts
1 tl Purustatud koriandriseemned
0.5 tl Purustatud nelk
0.3 tl Riivitud muskaatpähkel
0.25 tl Jahvatatud kardemon
1 tl Jahvatatud ingver
0.5 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Kuivatatud rosmariin
4 lehte Loorber
1 tl Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Pese, puhasta ja soovi korral eemalda kaladelt kohe ka selgroog. Seda võib teha ka hiljem, kui kala on juba vürtsidega seisnud. Purusta maitseained (terapipar, vürtspipar, koriandriseemned, nelk) ükshaaval uhmri abil

nii, et puru jääks suhteliselt jäme. Sega kõik kiluvürtsi koostisosad omavahel kokku, lisa ka sool ja suhkur.

2. Võta pooleliitrine purk ning poolita selle põhja 2 loorberilehte. Laota nendele kiht kalafileesid, nahk allpool, ning puista kalad ühtlaselt maitseaineseguga üle. Jätka, kuni fileed on otsas. Kõige peale murra ülejäänud 2 loorberilehte. Sulge purk ja jäta kilu külmkappi vähemalt 10–12 tunniks seisma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee