Kaneeline leivavorm õuna ja rosinatega Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. veebruar 2014, 03:29

Kaneeline leivavorm õuna ja rosinatega

Musta leivaga valmistatud magustoit on toitev ja maitsev, aga ka tervislik. Lisaks rosinatele võid siia panna kuivatatud ploome või muid puuvilju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g Must leib
5 tk Õun
2 dl Tumedad rosinad
3 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
3 sl Või
1 dl Suhkur
2 sl Suhkur
2 tl Kaneel
Piim (serveerimiseks)

Valmistamine

1. Lõika leib väikesteks kuubikuteks ja pruunista pannil võis koos 2 sl suhkruga.

2. Koori õunad ja lõika pisikesteks kuubikuteks, maitsesta kaneeliga. Sega leiva- ja õunatükid rosinatega ning laota segu võiga määritud ahjuvormi.

3. Vispelda munad 1 dl suhkruga. Lisa vahustades koor. Vala segu leiva- ja õunatükkidele.

4. Küpseta 200kraadises ahjus 45 minutit või kuni magustoit on saanud kauni värvi.

5. Söö piimaga kas soojalt või külmalt.