Kiudainerikkad toidud

Kuum sprotivõileib ja sardiinivõileib 

Lia Virkus, 10. veebruar 2014, 00:14
Kuumad võileivadFoto: Jaan Heinmaa
Kuumad võileivad maitsevad nii oma perele hommikusöögiks kui ka ootamatutele külalistele kergeks kõhutäiteks. Lihtne on neid teha kalakonservide ja rohke juustuga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
SPROTIVÕILEIB
4 viilu Koorikleib
200 g Sprotid õlis
1 tk Tomat
4 viilu Juust
SARDIINI-KURGILEIB
4 tk Koorikleib
200 g Sardiinid tomatikastmes (konserv)
12 tk Väike delikatesskurk (marineeritud)
4 viilu Juust
Või

Valmistamine

Kuum sprotivõileib

1. Lao leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta igale leivale sprotte ja nirista peale pisut sprotiõli. Kata kahe tomativiiluga ja jahvata peale musta pipart. Kata juustuviiluga. Küpseta leibu 225kraadises ahjus 10 minutit või kuni juust sulab.

Kuum sardiini-kurgileib

1. Määri leibadele võid. Laota peale sardiinid vaheldumisi kurkidega ja siis juustuviilud. Küpseta 225kraadises ahjus 10 minutit või kuni juust sulab.