Kiudainerikkad toidud

Kreemine kõrvitsasupp õrna meemekiga 

Pille Enden, 17. veebruar 2014, 02:53
Kreemine kõrvitsasupp Jaan Heinmaa
Kiirelt valmiv supp on natuke magus ja meeldivalt kreemine.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Kõrvits
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 oksa Rosmariin
1 sl Vedel mesi
3 sl Oliiviõli
5 dl Kanapuljong
1.5 dl Valge vein
1 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (riivitud, soovi korral)

Valmistamine

1. Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pane kuubikud ahjuplaadile koos hakitud sibula ja küüslauguga. Lisa rosmariinioks. Nirista peale mesi ja oliiviõli. Rösti 200-kraadises ahjus 25–30 min.

2. Pane röstitud kõrvits vähese vedelikuga blenderisse ja töötle kreemjaks. Kuumuta potis vein ja puljong keemiseni. Kalla püree potti, sega hulka vahukoor ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa veidi värskelt riivitud muskaatpähklit.

NIPP!

Rösti supile veidi kõrvitsaseemneid, need lisavad värvi-, maitse- ja aroomiilu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee