EkleeridFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse köök
3. veebruar 2014, 02:28

Vanillikreemiga ekleerid

Keedutainast kesta ja kreemise sisuga vastupandamatud ekleerid on paljude lemmikud. Olgu nad siis täidetud vahukoore, või- või keedukreemiga. Kogus 14 tükki.

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Vesi
100 g Või
0.25 tl Sool
3 dl Nisujahu
4 tk Muna
KREEM
1 tk Muna
2 sl Suhkur
Sool
2 sl Nisujahu
Vanillsuhkur
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
Brändi
GLASUUR
100 g Tume šokolaad
2 sl Või
1 sl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Mõõda potti vesi ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud või ja sool ning kuumuta, kuni või ära sulab. Lase vedelikul keema minna. Lisa ühekorraga kogu jahu. Sega, kuni tainas lööb seintest lahti ja moodustab palli. Siis kuumuta veel 2–3 minutit. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda 50–60 kraadini, nii et tainas oleks katsudes soe. Klopi ükshaaval hulka munad. Iga muna lisamise järel klopi tainas jälle ühtlaseks.

2. Pritsi küpsetusplaat veepritsiga märjaks ja kata küpsetuspaberiga. Pritsi kondiitripritsiga plaadile u 10 cm ribad. Küpseta 180- kraadises ahjus u 20–25 minutit, jäta veel 10 minutiks ahju jahtuma. Kindlasti ära ahjuust küpsetamise esimesel poolel lahti tee!

3. Kreemi jaoks hõõru muna suhkruga ja näpuotsatäie soolaga segi. Klopi hulka jahu ja vanillsuhkur. Kuumuta piim keemiseni. Lisa munasegule sorts kuuma piima, sega hästi läbi ja kalla kuuma piima sisse. Kuumuta segades paksenemiseni.

4. Tõsta pliidilt ning maitsesta vanillsuhkru ja brändiga. Lase jahtuda. Vahusta koor ja sega jahtunud keedukreemiga. Tee ekleeridesse küljelt sisselõige ja pritsi kreem tordipritsiga tainasse.

5. Sulata šokolaad, või ja vahukoor vesivannil ning sega ühtlaseks. Nirista-määri kookidele.