MoorapeadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
3. veebruar 2014, 03:45

Moorapead toorjuustukreemiga

Biskviiti, kreemi, šokolaadi – seda kõike sisaldab see mõnus kook. Kes moorapäid tihti valmistab, võib soetada vastava küpsetuspanni, kus saab ilusa kujuga biskviite küpsetada.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 min + küpsemiseks 8–10 min

Koostisosad
TAINAS
3 tk Muna
1 dl Suhkur
1.75 dl Nisujahu
IMMUTAMISEKS
4 sl Mahl
KREEM
250 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
5 sl Kondenspiim (suhkruga)
2 sl Brändi
GLASUUR
120 g Tume šokolaad
3 sl Või
2 sl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Eralda munakollased ja valged. Vahusta rebud poole suhkruga.

2. Munavalged vahusta ülejäänud suhkruga. Sega hulka jahu ja kõige lõpuks munakollased. Pigista kondiitripritsist või tõsta lusikaga ahjuplaadile küpsetuspaberile paarisarv 5–6 cm kettaid. Küpseta 200-kraadises ahjus 8–10 min või kuni on helepruunid. Lase jahtuda.

3. Hõõru mascarpone ja kondenspiim ühtlaseks, maitsesta brändiga.

4. Immuta biskviitkookide siledad pooled mahlaga, määri pooltele koogipooltele kreemi ja pane teine pool peale. Lase mõni aeg külmas seista.

5. Valmista glasuur. Mõõda või, šokolaad ja vahukoor paksupõhjalisse potti ja kuumuta sulamiseni. Sega ühtlaseks. Kasta moorapead ühelt poolt glasuuri ja lase jahedas taheneda.