Cumberlandi kasteFoto: Indrek Susi
Taimetoidu retseptid
6. jaanuar 2014, 03:23

Cumberlandi kaste

Too sahvrist välja suvised punase- või mustasõstraželeed ning proovi mitte nii väga tavalist, ent tegemist väärt mekiga kastet külmadele lihalõikudele, pardile või kalkunile. Mulle meeldib iseäranis see, kui hapukale marjakastmele on lisatud ka veidi tulist tšillit ja kuumalt mõjuvat ingverit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Apelsin
1 tk Sidrun
2.5 dl Sõstraželee
1 sl Dijoni sinep
75 ml Portvein
1 tk Tšilli (väike)
1 tl Ingver (riivitud ja väljapressitud mahl)

Valmistamine

1. Eemalda tsitruseviilutaja abil puhta koorega sidrunist ja apelsinist kooreribad. Haki sibul väikesteks kuubikuteks. Kuumuta sibul ja tsitruste ribad vähese veega keema, keeda paar minutit ning sõelu siis.

2. Sega želee, sinep, portvein, peeneks hakitud tšilli ja ingverimahl. Kuumuta keemiseni, lisa tsitruse- ja sibulatükid ning eemalda tulelt. Kontrolli maitsestust ning serveeri toatemperatuuril.