Kiudainerikkad toidud

Sepik supi kõrvale, Kirsi moodi 

Hele-Mai Alamaa, 6. jaanuar 2014, 03:19
Sepik supi kõrvaleFoto: Hele-Mai Alamaa
Ahjust välja võttes keera sepikud vähemalt 15 minutiks rätiku sisse tahenema. Söö soojalt, ehtsa võiga, supi kõrvale. Sõltuvust tekitav retsept.

Koostisosad
3.5 dl Vesi
11 g Kuivpärm
2 sl Õli
1 tl Meresool
2 sl Leivasiirup
1 peotäis Kreeka pähklid
5 dl Rukkijahu
9 dl Mitmeviljajahu

Valmistamine

1. Lahusta pärm külmas vees. Lisa sool, siirup, õli ja tükeldatud pähklid. Tegelikult võid lisada oma maitse järgi mida iganes – kuivatatud ürte, seemneid, kliisid, sibulahelbeid.

2. Nüüd lisa jaokaupa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Õige konsistents on nagu paks puder. Raputa tainale jahu, kata käterätiga ja aseta 1,5–2 tunniks sooja kerkima. Põrandaküttega vannituba on väga hea.

3. 2 tunni pärast vajuta tainast õhumullid välja ja veereta jahusel alusel kaks laiemat, lapikut pätsi. Pane ahi sooja ja lase pätsidel veel nii kaua plaadi peal rätiku all kerkida.

4. Küpseta 250 kraadi juures 15–18 minutit. Jälgi kooriku värvi. Ahju soovitatakse pista ka üks kuumakindel topsike keeva veega, annab krõbedama kooriku.