Kiudainerikkad toidud

Pidulikud digestiivid (kaeraküpsised) 

Hele-Mai Alamaa, 9. detsember 2013, 03:04
Pidulikud digestiividFoto: Hele-Mai Alamaa
Mina serveerisin seekord neid küpsiseid vahukoore ja vaarikatega, mmmm eriti luksuslik. Võib ka täitsa niisama krõbistada juustude ja puuvilja juurde.

Koostisosad
1.5 dl Kaerajahu või jahvatatud kaerahelbed
1.5 dl Täisteranisujahu
0.5 dl Rafineerimata suhkur
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Meresool
100 g Või
1 sl Piim

Valmistamine

1. Vahusta pehme või suhkruga.

2. Sega kuivained omavahel, lisa või ja timmi piimaga. Keera tainas toidukilesse tugevaks vorstiks. Aseta ööks külmkappi.

3. Järgmisel päeval soojenda ahi 190 kraadini, lõika vorstist terava noaga kettad ja pista umbes 12 minutiks ahju. Välja võttes lase pisut taheneda ja libista siis resti peale lõplikult jahtuma. Nii võiks teha kõigi küpsistega. Hiljem jahtununa säilivad nad õhukindlas karbis päevi.

4. Täida küpsised vahukoore ja marjadega.