Pidulikud digestiivid (kaeraküpsised)
Koostisosad
1.5 dl Kaerajahu või jahvatatud kaerahelbed
1.5 dl Täisteranisujahu
0.5 dl Rafineerimata suhkur
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Meresool
100 g Või
1 sl Piim
Valmistamine
1. Vahusta pehme või suhkruga.
2. Sega kuivained omavahel, lisa või ja timmi piimaga. Keera tainas toidukilesse tugevaks vorstiks. Aseta ööks külmkappi.
3. Järgmisel päeval soojenda ahi 190 kraadini, lõika vorstist terava noaga kettad ja pista umbes 12 minutiks ahju. Välja võttes lase pisut taheneda ja libista siis resti peale lõplikult jahtuma. Nii võiks teha kõigi küpsistega. Hiljem jahtununa säilivad nad õhukindlas karbis päevi.
4. Täida küpsised vahukoore ja marjadega.
Kommentaarid (0)