Sinepine seafilee õunamekise kastmega
Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
2 tk Sea sisefilee
Sool
Must pipar
3 dl Kodune õunavein
Inglise teraline sinep
KASTE
1 tk Õun (väike)
1 tk Sibul
60 g Või
1.5 sl Nisujahu
3 dl Rõõsk koor 10% või puljong
Sool
Must pipar
Praeleem
Valmistamine
1. Puhasta fileed kelmetest, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista pannil. Tõsta ahjuvormi. Vala lihapraadimispannile õunavein ning lase vedelikul liha pruunistamise jäljed endasse lahustada. Lisa sinep ning
sega kõik ühtlaseks kastmeks. Vala siirupine kaste pruunistatud fileedele ning aseta 150-kraadisesse ahju järelküpsema. Selleks kulub 20 minutit või seni, kuni filee sisetempertuur on 65 °C. Jäta fileed ootele ning kasuta tekkinud leent kastme valmistamiseks.
2. Kastmeks hauta väga peeneks hakitud sibul ja õun pannil võis (30 g) pehmeks. Lisa siis jahu ning pärast mõningast segamist koor või soovi korral puljong. Hauta kaste tihedaks ning vala siis hulka praeleem. Timmi sobivaks, lisa maitse ümardamiseks järelejäänud või (30g) ja serveeri kuumalt filee kõrvale.
Kommentaarid (0)