Kiudainerikkad toidud

Jõulumandlid 

Mari-Liis Ilover, 9. detsember 2013, 03:43
JõulumandlidFoto: Mari-Liis Ilover
Teate ju küll seda sooja magusvürtsikat lõhna, mis Tallinna vanalinnas mandlimüüjate ümber heljub! Mõnus... Ise samasuguseid mandleid teha on imelihtne. Sobivad maiustamiseks nii suurtele kui ka väikestele, samuti on neid tore jõuluajal kenasse karpi pakendatult sõpradele kinkida. Säilivad kinnises purgis mitu nädalat.

Koostisosad
300 g Mandlid
1 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1 tl Kaneel
1 tl Piparkoogimaitseaine
Sool

Valmistamine

1. Klopi munavalge lahti. Sega suhkur maitseainete ja soolaga. Sega kõik mandlitega. Vala mandlisegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures umbes 25 minutit.

2. Sega küpsemise ajal mõned korrad. Võta ahjust välja ja lase mandlitel plaadil jahtuda, siis vala kaussi. Omavahel kokkukleepunud mandlid saab kergesti lahti murda.