Sealiha retseptid

Sealihašnitslid estragonikastmega 

Kaie Mei, 11. november 2013, 01:05
Sealihašnitslid estragonikastmegaFoto: Artur Sadovski
Miks küll leiutada uusi liharoogasid, kui klassikavaramus on imehäid leide? Maitseb ülihästi koos aurutatud köögiviljaga. Vanaisa kindlasti kiidab.

Koostisosad
4 väikest lõiku Sealiha (välisfilee)
Sool
Must pipar
1.5 sl Nisujahu
1 tk Muna
1 dl Riivsai
Searasv või õli (praadimiseks)
KASTE
25 g Või
1 sl Täisteranisujahu
3 dl Aedviljapuljong
2 oksa Estragon
1 dl Rõõsk koor

Valmistamine

1. Alusta kastmest. Sulata või ning lisa jahu. Sega, kuni jahu omandab kuldse värvi, siis vala hulka puljong ja keeda pidevalt segades 5 minutit. Keetmise ajal libista kastmesse lehtedeta estragonioksad, õrnad lehed jäta hilisemaks. Kui keedus on tihe, lisa rõõsk koor ning hauta veel 5 minutit. Eemalda estragonivarred ja lisa peeneks hakitud lehed.

2. Vasarda lihalõigud 0,5 cm paksuseks, maitsesta soola ja pipraga ning lase 10 minutit maitsestuda. Püherda fileesid jahus, lahtiklopitud munas ja seejärel riivsaias. Pruunista väga mõõdukas kuumuses krõbedaks, mõlemalt poolt 4–5 minutit. Serveeri kuumi lihalõike kastme ning aurutatud brokoli või lillkapsaga.