Kalatoitude retseptid

Ahvenavorm kirsstomatitega 

Lia Virkus, 10. november 2013, 23:42
Ahvenavorm kirsstomatitegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalasõprade lemmikvorm! Soovi korral valmista kõrvale salat või keeda kartuleid või riisi, nii saad perele korraliku õhtusöögi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Valge kala filee (ahven, haug, tilaapia, koha)
Sool
Must pipar
2 tk Marineeritud kurk
KASTE
1.5 dl Hapukoor
1 dl Majonees
1 sl Dijon sinep
PEALE
100 g Riivjuust
100 g Kirsstomat
1 peotäis Till (hakitud)

Valmistamine

1. Sega kastmeained. Tükelda kurgid väikesteks kuubikuteks. Lõika kalafileed suuremat sorti tükkideks, maitsesta vähese soola ja pipraga ning lao võitatud vormi kihiti kurkide, kastme ja hakitud tilliga.

2. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Puista peale riivitud juust ja laota vormile poolitatud kirsstomatid. Küpseta veel umbes 10 minutit.