Vene köök

Kohupiimapontšikud 

Angeelika Kang, 14. oktoober 2013, 03:53
KohupiimapontšikudFoto: Angeelika Kang
Rikkalikult kohupiima sisaldavad pallikesed maitsevad kõige paremini soojalt. Jälgi, et õli oleks keskmise kuumusega, muidu kipuvad pontšikud liiga tumedaks küpsema. Kogus 25 tükki.

Koostisosad
4 tk Muna (suur)
1 dl Suhkur
400 g Teraline pakikohupiim
1 tl Äädikas 30%
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Küpsetuspulber
2 dl Nisujahu
Õli (frittimiseks)

Valmistamine

1. Vahusta munad ja suhkur, lisa kohupiim, äädikas ja vanillsuhkur. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Lase tainal seista 5 minutit.

2. Kuumuta potis õli ning tõsta teelusikaga kuuma õlisse väikesed pallid. Kui pontšikud muutuvad kuldpruuniks, tõsta need vahukulbiga välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma. Serveerides raputa peale tuhksuhkrut.