Kuumad pirnid kitsejuustugaFoto: Artur Sadovski
Kiudainerikkad toidud
2. oktoober 2013, 10:52

Kuumad pirnid kitsejuustuga

Ühed minu lemmikud, mida võib serveerida piduliku eelroana või koos värvika salati ja krõbeda saiaga kergeks eineks. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g Suhkur
1 l Vesi
0.5 tk Sidrun (riivitud koor ja mahl)
4 tk Pirn
110 g Kitsepiimast toorjuust
0.5 tl Tüümian (kuivatatud)
8 tk Must oliiv (kivideta)
Oliiviõli

Valmistamine

1. Keeda suhkrust, veest ning sidrunikoorest ja pressitud mahlast maitsekas siirup.

2. Koori, puhasta südamikest ja poolita pirnid ning aseta siirupisse. Lase keema tõusta ja eemalda siis pott tulelt, lase pirnipoolikutel siirupis jahtuda – seejärel nõruta ja tõsta ahjuvormi või -plaadile.

3. Sega kitsejuust tüümianiga pehmeks, võid kasutada ka värsket tüümiani, sel juhul lisa seda pisut rohkem. Täida kreemiga pirnide südamikud ja suru kreemi sisse ka oliiv. Soovi korral piserda peale natuke head oliiviõli.

4. Küpseta 230-kraadises ahjus 7–10 minutit ehk kuni juust on pinnalt pisut tumenenud.