Kiudainerikkad toidud

Tofupasteet porgandiga 

Kaie Mei, 16. september 2013, 00:40
Tofupasteet porgandigaFoto: Artur Sadovski
Uutmoodi võiku.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Mugulsibul
2 küünt Küüslauk
1 tk Porgand (suur)
Maapähkliõli
100 g Maapähklid (koorimata)
200 g Tofukohupiim
Sool
Must pipar
Tšilli

Valmistamine

1. Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgand peeneks. Kuumuta pann, lisa õli ja köögiviljad ning hauta kõik pehmeks.

2. Samal ajal rösti maapähkleid 200-kraadises ahjus, kuni nende kestad lõhenevad ja nad pisut pruunistuvad. Selleks võib kuluda kuni 8 minutit.

3. Eemalda pähklid kestadest. Sega kombainis tofukohupiim, jahtunud köögiviljasegu ja pähklid ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja peeneks hakitud tšilliga. Kui vaja, lisa pasteedi paremaks konsistentsiks vett ning

maapähkli- või seesamiõli.