Tervislik pasta lõhe ja fenkolilgaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kalatoitude retseptid
25. juuni 2013, 01:00

Tervislik pasta lõhe ja fenkoliga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Täisteranisust spagetid
600 g Lõhe või forell
1 tk Fenkol ehk apteegitill (väike)
Sool
Must pipar
1 tk Apelsin
Oliiviõli või või
Küüslauk

Valmistamine

1.Piserda vormi põhjale pisut oliiviõli ning kata õhukeste fenkoliviiludega. Tõsta peale võrdse suurusega kalakuubikud ning maitsesta soola, pipra või mõne sobiva maitseaineseguga. Kata veel kord õhukeste fenkoliviiludega, piserda üle õliga või lisa väikesed võitükid ning pigista apelsinist mahl peale.

2. Kata vorm fooliumiga, et tulemus oleks õrnem. Küpseta 200-kraadises ahjus 5–8 minutiga soovitud küpsuseni – pigem vähem kui rohkem, sest kala küpseb edasi ka pasta sees.

3. Kuumuta hakitud küüslaugud õrna kuumusega pannil väheses õlis pehmeks ja mahedamaitseliseks. Lisa nõrutatud pasta ning kala ja fenkol koos tekkinud leemega. Sega läbi ja serveeri kohe. Soovi korral lisa täiendavalt maitseürte, kuid väldi intensiivset ja soolast parmesani.