Pasta kõrvitsakreemi ja küpsetatud peetidegaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kiudainerikkad toidud
25. juuni 2013, 04:33

Pasta kõrvitsakreemi ja küpsetatud peetidega

Niipea kui uus saak valmib, jõuavad esimesed kõrvitsapumpsud ning toitainerikkad peedid siia rooga.

Kogus: neljale

Koostisosad
800 g Kõrvits (soovitavalt muskaatkõrvits)
Oliiviõli
Sool
Must pipar
30 g Või
1 tk Mugulsibul
1 tk Peet (suur)
2 oksa Rosmariin
250 g Kitsejuust (Chévre Riblaire)
400 g Pasta

Valmistamine

1. Koori ja tükelda kõrvits. Sega kausis õliga, maitsesta soola ja musta pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus ligi 30 minutit ehk kuni tükid on pehmed ja nurgad on omandanud karamellise tooni. Sulata potis või ja lisa hakitud sibul. Kuumuta, kuni sibul on kergelt pruun. Lisa pehmed kõrvitsatükid ja sega hästi läbi – eesmärk on kõrvits lagunema saada. Kui soovid õhemat kastet, püreesta segu.

2. Koori ja tükelda peet võrdse suurusega tükkideks. Sega hakitud rosmariin kausis õliga, maitsesta soola ja pipraga ning sega peeditükkidega. Tõsta need õhukese kihina ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus pehmenemiseni.

3. Keeda pasta soovitud pehmuseni ning sega siis kõrvitsapüreega. Serveeri peediga ja puista peale kitsejuustu. Paku eelkuumutatud taldrikutelt.