Grillitud köögiviljadFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kiudainerikkad toidud
7. juuni 2013, 14:30

Grillitud köögiviljad

Kastmes säilitatud ja külmas hoitud grillitud köögiviljad on maitsev veinikõrvane veel päevi hiljem koos erinevate juustude ja grillitud või röstitud saiaga. Säilitamise eesmärgil tuleb kastet rohkem teha, et köögiviljad sellega rohkelt kaetud oleksid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Baklažaan
Suvikõrvits või
1 tk Kabatšokk
2 tk Paprika (eri värvi)
2 kuni 3 kobarat Kobartomat (väikesed)
Oliiviõli
Sool
KASTE
3 sl Oliiviõli
2 sl Palsamiäädikas
1 suur küüs Küüslauk (purustatud)
0.75 tl Sool
1 tl Mesi
Tüümian (hakitud)

Valmistamine

1. Viiluta baklažaanid ristipidi, aseta majapidamispaberile, raputa üle soolaga ja jäta 20 minutiks seisma. Patsuta siis viilud tekkinud vedelikust kuivaks. Viiluta kabatšokk samuti ristipidi, puhasta ja lõika paprikad sektoriteks. Tomatikobarad jäta varre külge, siis on neid hea grillil keerata. Kalla suurde kaussi oliiviõli ja kasta sellega köögivilju enne grillrestile asetamist. Küpseta köögivilju 3 minutit ühelt poolt, 3 minutit teiselt poolt.

2. Sega kokku kaste ja vala köögiviljadele.