Kiudainerikkad toidud

Ratatouille ja madaltemperatuuril küpsenud lõhe 

Martin Dixon Tyrer, 6. juuni 2013, 10:55
Lõhe ja ratatouille Kristjan Madalvee

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Sool
Valge pipar
500 g Lõhefilee
RATATOUILLE
Oliiviõli
1 tk Mugulsibul
2 küünt Küüslauk
3 tk Paprika (eri värvi)
1 tk Suvikõrvits
1 tk Baklažaan
2 tk Tomat
1 tl Prantsuse ürdisegu (Herbes de Provence)
Sool
Valge pipar
Murulauk

Valmistamine

Puhasta lõhe korralikult: lõika ära nahk, eemalda luud ja kogu nähtav rasv. Ideaalis võiksid selle roa juures kasutada lõhe keskmist osa. Lisa kalale küllalt korralik kogus soola ning valget pipart. Paki vaakumpakendisse, kilekotti või toidukilesse ning küpseta 45-kraadises vees 1 tund.

Ratatouille´i jaoks pruunista oliiviõlis hakitud sibul ja küüslauk ning lisa ülejäänud köögiviljad, mis on tükeldatud 1 cm suurusteks kuubikuteks. Maitsesta soola, pipra ja Prantsuse ürdiseguga. Hauta aeg-ajalt segades pehmeks. Serveerides riputa peale murulauku.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee