Lõhe ja ratatouilleFoto: Kristjan Madalvee
Kiudainerikkad toidud
6. juuni 2013, 10:55

Ratatouille ja madaltemperatuuril küpsenud lõhe

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Sool
Valge pipar
500 g Lõhefilee
RATATOUILLE
Oliiviõli
1 tk Mugulsibul
2 küünt Küüslauk
3 tk Paprika (eri värvi)
1 tk Suvikõrvits
1 tk Baklažaan
2 tk Tomat
1 tl Prantsuse ürdisegu (Herbes de Provence)
Sool
Valge pipar
Murulauk

Valmistamine

Puhasta lõhe korralikult: lõika ära nahk, eemalda luud ja kogu nähtav rasv. Ideaalis võiksid selle roa juures kasutada lõhe keskmist osa. Lisa kalale küllalt korralik kogus soola ning valget pipart. Paki vaakumpakendisse, kilekotti või toidukilesse ning küpseta 45-kraadises vees 1 tund.

Ratatouille´i jaoks pruunista oliiviõlis hakitud sibul ja küüslauk ning lisa ülejäänud köögiviljad, mis on tükeldatud 1 cm suurusteks kuubikuteks. Maitsesta soola, pipra ja Prantsuse ürdiseguga. Hauta aeg-ajalt segades pehmeks. Serveerides riputa peale murulauku.