Jaapani köök

Soba-nuudlid ja mirin´i-kastmes kala 

Kaie Mei, 4. aprill 2013, 09:35
Soba-nuudlid ja mirin´i-kastmes kalaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Jaapanlaste mirin ehk riisivein lisab kastmele iseloomulikku magusust, mida võib asendada ka väiksema koguse tavalise suhkruga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Soba-nuudlid
500 g Lõhefilee (nahata)
Õli (praadimiseks)
Koriander või
0.5 dl Tai basiilik (hakitud)
KASTE
2 tl Seesamiseemned (röstitud)
2 tl Ingver (riivitud)
2 sl Sojakaste
2 sl Sidrunimahl
4 sl Mirin

Valmistamine

1. Ühenda kastmeained ja jäta ootele.

2. Keeda nuudleid soolaga maitsestatud vees 5 minutit ehk kuni pehmenemiseni.

3. Lõika kala kuubikuteks ning küpseta väheses õlis küpseks. Tõsta kastmesse maitsestuma.

4. Sega osa kastmest nuudlitega, serveeri hakitud ürtidega ning tõsta peale kastmesed kalakuubikud.