Bambusest auruti saab mugavalt asetada vokkimispannile või lihtsalt potile keeva vee kohale, aur pääseb restist läbi, üleliigne läheb välja ja toit jääb hõrk ning maitsev. Kui Aasias kasutatakse restide vahel spetsiaalseid banaanilehti, siis tegelikult sobib selleks mistahes lehtsalat, kapsas või ka küpsetuspaber, nendest pääseb aur läbi ja üksteise otsas võib küpsetada mitut portsjonit korraga.
Aasias kasutatakse sellist küpsetamismeetodit nii liha, kala kui ka köögiviljade valmistamiseks, Hiinas võib imetleda pikki üksteise otsa laotud reste eriti hommikuti, mil valmivad erinevad dim-dum-road, alustades aurutatud pärmitainasaiakestest kuni imeõhukeste ja läbipaistva taina, ent rohke täidisega pelmeenideni välja. Ka meie oma pelmeenid käituvad aurutis kenasti, eriti hästi maitsevad sel viisil küpsetatuna isetehtud pelmeenid. Kusjuures ka külmutatud supermarketi pelmeenid saavad niiviisi hoopis uue hingamise. Külmutatud toote aurutamine võtab värskest küll aga mõnevõrra rohkem aega.
Aurutada võib nii tervet kala kui ka fileed, mida saab maitsestada just endale sobivalt. Kala ise jääb nii hõrk, et palju maitset polegi vaja, piisab vaid oliiviõlist ja sidrunist.
Bambuskorvis aurutatud lest
Kommentaarid (0)