Lambaliha retseptid

Tallekints ahjuköögiviljadega 

Ingrem Raidjõe, 19. detsember 2016, 06:58
Tallekints ahjuköögiviljadegaFoto: Seljamaa Fotostuudio

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.5 kg Lambaliha kints
5 tk Küüslauguküüs
Petersell, tüümian, rosmariin
3 tk Peekoni viil
4 tk Päikesekuivatatud tomat
6 spl Oliiviõli
1 spl Sinep
Roosa gurmeesool
8 tk Porgand
4 tk Väike naeris
8 tk Väike kartul
Must pipar
60 ml Valge vein
60 ml Liköör Vana Tallinn

Valmistamine

1. Eemalda kintsult ülemine kondiosa. Haki ürdid ja riivi 2 küüslauguküünt peene riiviga. Sega 4 sl oliiviõli, sinep, pipar ning sool. Hõõru kints marinaadiga.

2. Tükelda peekoniviilud ja päikesekuivatatud tomatid, haki 3 küüslauguküünt ning veel peterselli. Pista täidis kintsu sisse, kust eemaldasid kondi, ja seo kööginööriga kokku. Jäta kints üleöö maitsestuma.

3. Puhasta ja lõika porgandid ja naerid sobivateks tükkideks. Kui sul on väikesed ja mitte väga paksu koorega kartulid, siis pese need hästi puhtaks ja küpseta tervelt koos koorega. Muul juhul koori ja tükelda. Tõsta ahjupotti ettevalmistatud köögiviljad, raputa üle soola ja hakitud rosmariiniga, nirista peale oliiviõli ning sega kõik kergelt läbi.

4. Pruunista tallekints suurel pannil või ahjunõus, vala pannile valge vein ja Vana Tallinn ning kuumuta veel mõni minut. Tõsta köögiviljadele pruunistatud kints ja praeleem, sule ahjupott kaane või fooliumiga ning tõsta ahju küpsema. Eriti mõnus on seda teha puupliidi praeahjus.

5. Küpseta 180 kraadi käes 1,5–2 tundi, kuni liha on pehme. Vajadusel kasta vahepeal praeleemega või lisa natuke vett.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee