Jõhvika ja valge šokolaadi tortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
28. november 2016, 06:49

Jõhvika ja valge šokolaadi tort

Ahjuta valminud tort on parajalt magus ja parajalt hapu. Pisut piparkoogimaitsetki on praegusel ajal juba asjakohane.

Koostisosad
PÕHI
250 g Digestiivküpsised
75 g Või
TÄIDIS
200 g Valge šokolaad
1.5 dl Rõõsk koor 35%
300 g Kohupiimapasta
1 tl Vanillsuhkur
250 g Jõhvikad
4 spl Suhkur
0.5 tl Piparkoogimaitseaine
40 g Kaunistamiseks valge šokolaadi laastud
550 g Jõhvikad

Valmistamine

10 tk

1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru pool segust võiga määritud lahtikäiva tordivormi põhja ja äärtele.

2. Sulata valge šokolaad vesivannil. Vahusta koor ja mikserda kohupiimaga, sega hulka sulatatud šokolaad ja vanillsuhkur.

3. Tambi jõhvikad suhkruga puruks, maitsesta piparkoogimaitseainega. Pane põhjale pool marjapüreest ja tõsta peale pool täidisest, silu ühtlaseks. Nüüd pane ülejäänud küpsisepuru, marjapüree ja täidis. Tõsta vähemalt 2 tunniks külmkappi tahkuma.

4. Sulata 40 g valget šokolaadi vesivannil. Raputa tordile valge šokolaadi laastud, kaunista jõhvikatega, nirista peale sulatatud šokolaad.