Ahjulõhe marmelaadisinepiglasuuriga
Kalatoitude retseptid
24. oktoober 2016, 04:23

Ahjulõhe marmelaadi-sinepiglasuuriga

Magusvürtsika apelsini-sinepikattega kala on kindlasti üks meie lemmikutest! Valmib lihtsalt ja kiirelt ning sobib seetõttu hästi argiõhtu roaks. Julgelt soovitame seda ahjukala valmistada ka külalistele – muljet avaldad kindlasti!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
5–7 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Lõhefilee
0.5 dl Apelsinimarmelaad
1 spl Teraline sinep
0.5 tl Küüslaugupulber (või purustatud küüslauguküüs 3 tk)
0.5 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud must pipar
0.5 tl Jahvatatud ingver
20 g Või

Valmistamine

1. Puhasta kala majapidamispaberiga ja aseta, nahk allpool, sobiva suurusega ahjuvormi. Vala vormi põhja õhuke kiht vett.

2. Sega apelsinimarmelaadi hulka sinep ja küüslauk ning maitsesta soola, pipra ja ingveriga. Määri segu filee peale ja kata võitükikestega.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 minutit. Serveeri värske rohelise ja ahjukartulitega.